info@anasder.org.tr
Sen de üye ol

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ VE DAHA CESARETLİYİZ. SENDE BİZE KATIL

ANASDER, “Yerli Üretimi Her Zaman Destekleyeceğiz”

02 NİSAN 2019

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren ANASDER Başkanı Mustafa DEMİRBAĞ, Yerel seçim sonuçlarının Ankara’ya ve Tüm Ülkemize hayırlısı olmasını diledi.

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren ANASDER Başkanı Mustafa DEMİRBAĞ, Yerel seçim sonuçlarının Ankara’ya ve Tüm Ülkemize hayırlısı olmasını dileyerek; “Türkiye seçimlerle çok zaman kaybetti. Artık ekonomiye ve üretime odaklanalım. Önümüzde artık 4 yıldan fazla seçimsiz bir zaman var. Seçim atmosferinden çıkılmalı ve Türkiye’nin süratle gündemi üretim seferberliği ve ekonomi olmalıdır.” dedi.

Seçimin sona ermesiyle artık insanımızın gerginlikleri ve kutuplaşmaları bir yana bırakıp ülkenin geleceğine odaklanılması gerektiğini de vurgulayan Demirbağ, “Bundan sonra Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak kalıcı reformlarla ekonomiye odaklanmamız gerekir. Yeni dönem projelerimiz arasında önemli eğitim projelerimiz devam edecek. Bu eğitim projelerimiz bir yandan yerli üretimi destekleyecek, bir yandan da montaj firmalarının uygulamada yaşadığı sorunları çözmeyi kolaylaştıracak.” dedi. Ülke ekonomisine katkı veren üyelerimiz istihdamı artıracak yapısal reformları sayesinde birlikte daha güçlü olacaktır. Özelikle meslek eğitim reformunun süratle gerçekleştirilmesi için çaba göstermeliyiz diyen Demirbağ ; “Özellikle seçim sonrası hem içeriye hem de dışarıya güven telkin etmemiz gerekiyor. Öngörülebilirliğin artması sürdürülebilir büyüme açısından olumlu bir sinyal olacaktır. Yerel seçim sonrası, 4,5 yıla yakın bir süre ülkemizde seçim olmaması gerek kamu gerekse özel sektörde işlere daha iyi odaklanılarak verim arttıracak ve uzun dönemde ekonomi de istikrara kavuşacaktır’ diye konuştu.

ANASDER Başkanı dernek binamızda her ay düzenli olarak üyelerimizi bilgilendirmek amaçlı eğitim programlarımıza katılmaların kendileri için de faydalı olacağını, bu sayede meslektaşları ile fikir teatisinde bulunduklarını söyleyen Demirbağ: “ Rekabetten hiçbir zaman korkmayın. İyi yada kötü yaptığınız proje ve işlerinizi bu rekabet sayesinde ölçebilir ve hamlelerinizi buna göre belirleyebilirsiniz. Ancak bizim sektörümüzdeki rekabetin getirdiği başka sorunlarda var.” Diyen Demirbağ Eğer rekabet, işin daha iyi yapılması için kullanılırsa o zaman hem işimizi hem de sektörümüzü sürekli geliştirir üretime katkı sağlar. Dernek çalışmaları sayesinde sektörde çok kıymetli meslektaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. ANASDER olarak bizi güçlü kılan üyelerimizle yaptığımız toplantı ve eğitim faaliyetlerimizdir. Sektördeki olumsuzluklar haberleşme grubumuzla iletilmekte ve Sektörle ilgili her soruna çözüm arayışı içinde gerekli yazışmaları yapmaktadır. Meslektaşlarımızın dernek eğitim faaliyetlerinde bir araya gelmesi, fikir alışverişinde bulunması birlikteliğimizde konuşarak birçok soruna çözümler üretebildiğimizi göstermiştir. Bu faaliyetlerimizde katkıda bulunan kurumlarımızın, üyelerimizin, sponsor olan firmalarımızın destekleri sektörümüzün gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

Kanaatim odur ki Türkiye’deki asansör üreticilerinin dünyada önemli bir pazar payına ulaşacağı ve hak ettiği yeri alacağı kanaatindeyim. Türkiye’de asansör komponenti üreten arkadaşların sektöre yaptığı olağanüstü yatırımlar sayesinde bu yanlış algı ve önyargı en kısa sürede kırılacaktır.

Asansör sektöründe ANASDER üyeleriyle birlikte güçlü, sektörel sorunlara çözüm üreten, amatör ruh heyecanı ile yerli ve milli duygusuyla üretme gayreti içerisinde olmaya devam edecektir.

Saygı ve Sevgi dileklerimle

Mustafa DEMİRBAĞ